Tereddüt etmeyin ve bize yazın: info@bursaliyangin.com
YANGIN RİSK ANALİZİ
Bilinmelidir ki yangınlar, sonuçları itibari ile geri getirilemeyecek kayıpları beraberinde getirirken çoğu zaman önceden yapılacak profesyonel bir çalışma ile giderilebilecek eksiklikler, alanında uzman ve bilirkişiler tarafından yapılacak raporlama ile önceden öngörülebilir ve risk çarpanı düşürülebilir afetlerdir. Gerçekleştiği andan itibaren çok hızlı ve etkin müdahale ile söndürülebilecek yangınlar aynı zamanda yapılacak ‘Yangın Risk Analizi’ yöntemleri ile de, işletmedeki yangın yükünün hafifletilmesi, kanun koyucunun istediği zorunlu haller, fazlalıklar yahut eksiklikler gibi konularda bir dış göz tarafından işletmenin 3 boyutlu röntgeninin çekilmesi ve bu raporlamaya göre de aksiyonların alınması, hem hukuki hem de vicdani sorumluluktan kurtularak uzun vadeli planlar yapabilmenizin önünü açacaktır.
Konusunda ve alanında uzman ekiplerimizce işletmelerimize yönelik özel olarak yapılacak 'Yangın Risk Analizi' ve ‘Patlamalardan Korunma Dokümanı’ gibi uzmanlık alanı gerektiren konularda bilirkişi eliyle hassas bir şekilde hangi bölümde hangi yangın riski mevcut, hangi kimyasallar hangisi ile tepkimeye girer, hangi risk bölgesine hangi tedbirler alınmalı, beşeri veya endüstriyel önlemler neler olmalı, yangın zonları hangi bölgelerdir gibi pek çok ayrı konu tek tek tespit edilecek risklere yönelik alınacak aksiyonlar ve atılacak adımlar belirlenecektir.
Bu analizin temel amaçlarından birisi de, işletmelerin olası yangınlardan dolayı uğrayacakları büyük zararların, olası hukuki yaptırım ve cezaların, ortaya çıkabilecek rücu davalarının önceden gözlemlenerek rapor edilmesi ve bu konular hakkında tedbirlerin alınması tavsiyelerinin yönetime sunulması olacaktır.
Ayrıca; Tespit edilecek uygunsuzluklar ve ortaya çıkan eksikliklerin giderilmesi ile ilgili rapor, Binaların Yangınlardan Korunması Hakkındaki Yönetmelik, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Türk Borçlar Kanunu ve TCK 5246- 5247'ye göre eksikliklerin değerlendirilmesi, Kimyasal depoların analiz edilmesi ve uygun söndürme sistemleri yönünden yanıcıların sınıflarına göre uyarlanması.
Endüstriyel önlemlerin yeterlilik analizi, mevcut ve/veya inşa aşamasındaki yapıların proje (Yangın Tesisat Projesi, Elektrik ve Algılama Projesi gibi) detayların incelenip rapor edilmesi. Tüm işletmelerin Yangın merdivenlerinden, acil çıkış kapılarına, sprinkler sistemlerden algılama sensörlerine, sabit ve seyyar söndürme sistemlerinden Acil Durum Tahliye Planlarına kadar olan süreçlerin analiz edilerek 'Yangın Risk Analizi‘ ile süreç sonunda ilgililere hem yazılı hem görsel sunumla izah edilmesi. Ortaya çıkacak ihtiyaçlarla ilgili termin sürelerinin belirlenmesi, gerekli tekliflerin alınması için TSE ve TSE- EN uygunluğunda şartname ve teklif mektuplarının detaylarının belirlenmesi. Risk analizinde belirlenen tüm unsurlarını iyileştirme süreçlerinin takip edilmesi gibi hayati konularda detaylı destek verilmesi planlanmaktadır.
Yangın Risk Analizinin en büyük amaçlarından birisi de, işletmelerde karşı karşıya olduğumuz güçlü yangın risklerini onlar harekete geçmeden fark etmek ve ona göre aksiyon almaktır. Bilinmelidir ki yangınlar arkalarında çok büyük can kayıpları ile sermaye kayıpları bırakırken geride telafisi imkânsız hasarlar ile çok uzun hukuki süreçleri de beraberinde getirmektedirler. Bu nedenle asıl amacımız ilk harekete geçen biz olalım mantığıyla harekete geçmek ve aksiyon almaktır.
Ayrıca yapılacak olan ‘Yangın Risk Analizinde’ işletmemizin Yangın Yönetmeliği açısından eksikleri tek tek değerlendirilecek ve ek olarak hangi önlemlerin alınması gerektiği, yangın kapıları, algılama sensörleri, acil çıkış kapı ve merdivenleri, yönlendirme levhaları gibi ek tedbir gerektiren uygulamalar da tek tek değerlendirilip raporlanacaktır.
Yangın Risk Analizinde amaçlarımızdan bir tanesi de, sıfır hata ve sıfır kazadır. Seweso Endüstriyel Yangın ve Kazalardan Korunma prensibindeki 1/100.000 risk seviyesine işletmelerimizi çekmek en büyük gayemizdir